PEELINGS

Το χημικό peeling είναι μια θεραπεία που βασίζεται στην εφαρμογή ενός ή περισσοτέρων χημικών παραγόντων πάνω στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτοί οι χημικοί παράγοντες διευκολύνουν το κυτταρικό turnover (κυτταρική ανανέωση) και προωθούν την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της κεράτινης στοιβάδας. Ως αποτέλεσμα προσδίδουν μια άμεση λάμψη και φωτεινότητα στην επιδερμίδα.

Τα peeling χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες αναλόγως της ικανότητας τους διείσδυσης στο δέρμα: superficial, medium και deep peelings. Τα τελευταία χρόνια στην αισθητική ιατρική εφαρμόζονται κυρίως τα superficial και medium peels. Eπίσης έχει παρατηρηθεί το πέρασμα από τα απλά peelings που αποτελούνταν από μια μόνο ουσία αλλά σε υψηλές συγκεντρώσεις, στα σύνθετα peelings που αποτελούνται από ένα μείγμα χημικών παραγόντων σε χαμηλές συγκεντρώσεις. Τα σύνθετα peelings χάρη στη συνέργεια των επιμέρους παραγόντων τους καταφέρνουν να είναι πολύ αποτελεσματικά αλλά και ταυτόχρονα πολύ ασφαλή. Επιπλέον εκτός από τα σύνθετα peelings έχουμε και τα συνδυαστικά τα οποία προβλέπουν την εφαρμογή σε μια συνεδρία 2 ή 3 σύνθετων peelings. Με αυτόν τον τρόπο εφαρμόζουμε superficial -medium peelings με αποτελέσματα που επιτυγχάνονται σταδιακά αλλά με απόλυτη ασφάλεια.

Τα χημικά peeling ενδείκνυνται για περιπτώσεις ακμής, για δυσχρωμίες του δέρματος και θαμπό δέρμα αλλά και σαν θεραπεία αντιγήρανσης αφού κάποια ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης, προσδίδοντας αναζωογόνηση και ανανέωση του δέρματος. Μπορούν να εφαρμοστούν μόνα τους ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες βιοδιέγερσης, αναλόγως την παθολογία της βάσης.

Sharing is caring!