FILLERS

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Αναλογία, Συμμετρία, και Αρμονία είναι οι 3 παράμετροι που καθορίζουν την ομορφιά. Βλέπουμε συχνά πρόσωπα να γεμίζουν με fillers δημιουργώντας σκληρές γωνίες, παραφουσκωμένα πανομοιότυπα χαρακτηριστικά. Όμως κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό και για ένα όμορφο αποτέλεσμα, τα γεμίσματα με fillers θα πρέπει να γίνονται ανάλογα με τις φυσικές γραμμές, προοδευτικά, “χτίζοντας” σταδιακά τα νεανικά ζυγωματικά, το τέλειο οβάλ και τα σαρκώδη χείλη.

Τα fillers μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικές περιοχές του προσώπου καθώς και σε επιλεγμένες περιοχές του σώματος. Στη διάθεση μας υπάρχουν σήμερα διαφορετικά είδη fillers έχοντας διαφορετικά χαρακτηριστικά ούτως ώστε στα χέρια του ειδικού να επιλέγεται το κατάλληλο για κάθε περίπτωση.

Fillers που χρησιμοποιούμε στο ιατρείο:

Υαλουρονικό Οξύ

Έχοντας κλείσει σχεδόν μια 20ετία, αποτελεί αυτή τη στιγμή το πιο δημοφιλές Filler στην αισθητική ιατρική. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει προσφέροντας μας επιλογές από διαφορετικές συνθέσεις και πυκνότητες, με τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουμε σε όλα τα επίπεδα του προσώπου με φυσικά αποτελέσματα. Έτσι για παράδειγμα χρησιμοποιούμε πολύ λεπτόρευστα υλικά στις λεπτές επιφανειακές ρυτίδες ενώ τα πιο παχύρευστα δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα αναπλήρωσης όγκου σε βάθος.
Το υαλουρονικό οξύ ως filler είναι ιδανικό γιατί εγχέεται σε μικροσταγονίδια, δηλαδή σε ελάχιστες δόσεις, ώστε να μπορούμε να επέμβουμε με διάφορους τρόπους.
Μπορούμε για παράδειγμα να αυξήσουμε το σύνολο των χειλιών μας, το άνω ή το κάτω χείλος ξεχωριστά, να διορθώσουμε ασυμμετρίες, να τονίσουμε το περίγραμμά τους, ή και να αλλάξουμε το σχήμα τους αν αυτό δεν μας ικανοποιεί.



Αγαρόζη (Algeness®)

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΕΝΑ FILLER 100% ΦΥΣΙΚΟ.

Το Algeness® είναι το πρώτο και μοναδικό ενέσιμο εμφύτευμα φυτικής προέλευσης (Αγαρόζη), 100% βιοδιασπώμενο και απορροφήσιμο, χωρίς προσθήκη συνθετικών χημικών ουσιών. Αυτό το καθιστά απολύτως ασφαλές ακόμα και για άτομα με ενεργά αυτοάνοσα. Το τελικό αποτέλεσμα του Algeness® είναι άμεσα ορατό από την στιγμή της θεραπείας, σε γέμισμα ρυτίδων, αναπλήρωση όγκων και αναδιαμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου με εξαιρετικές πλαστικές ιδιότητες και μακροχρόνια αποτελέσματα πάνω από 12 μήνες.



Υδροξυαπατίτης ασβεστίου CaHA

Ο υδροξυαπατίτης ασβεστίου είναι ένας εξαιρετικός διεγέρτης της παραγωγής νέου κολλαγόνου στο δέρμα μας δίνοντας μια πολύ ανανεωμένη και φρέσκια όψη. Αποτελείται από μικροσφαιρίδια υδροξυαπατίτη ασβεστίου μέσα σε ένα διάλυμα υδρογέλης (carrier). Αμέσως μετά την έγχυση οι ρυτίδες γεμίζουν και γίνεται άμεση αποκατάσταση του χαμένου όγκου. Τα μικροσφαιρίδια υδροξυαπατίτη αρχίζουν αμέσως να δουλεύουν διεγείροντας τους ιστούς να παράγουν το δικό τους κολλαγόνο για ένα πιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Με την πάροδο του χρόνου η υδρογέλη αλλά και τα μικροσφαιρίδια μεταβολίζονται και απορροφούνται από τον οργανισμό μας αφού έχουν δώσει τη θέση τους σε νέο κολλαγόνο που θα αναπληρώνει με τη σειρά του το χαμένο όγκο των ιστών για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από ένα έως δύο έτη. Ο υδροξυαπατίτης ασβεστίου είναι το πρώτο δερματικό filler που αποκαθιστά τον όγκο στην ραχιαία επιφάνεια των χεριών καμουφλάροντας τις φλέβες και τους τένοντες και δίνοντας πληρότητα και ανανέωση του δέρματος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκτός από την χρήση του ως filler, τα τελευταία χρόνια ο υδροξυαπατίτης ασβεστίου χρησιμοποιείται σε μεγάλες αραιώσεις αλλά και σε συνδυασμό με PRP για την καλύτερη στήριξη των ιστών του οβάλ του προσώπου, για τις επιφανειακές ρυτίδες και πτυχώσεις που παρατηρούνται στα μάγουλα όταν χαμογελάμε, αλλά και για την σύσφιξη και ανάπλαση στο λαιμό και στο ντεκολτέ. Αυτό επιτυγχάνεται αφενός μέσω της αύξησης παραγωγής του κολλαγόνου στο δέρμα, αλλά αφετέρου μέσω της στήριξης των υποδόριων δοκίδων συνδετικού ιστού οι οποίοι με τα χρόνια αποδυναμώνονται και «λυγίζουν». Ο αραιωμένος υδροξυαπατίτης ασβεστίου έχει αποδείξει σε πρόσφατες μελέτες την ικανότητα του να αναστηλώνει και να στηρίζει τις εν λόγω δοκίδες, δίνοντας μία σαφώς βελτιωμένη εικόνα στήριξης αλλά και ανάπλασης του δέρματος. Η θεραπεία αυτή πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση υποδόριας κάνουλας ενώ διενεργούνται πολλαπλά περάσματα αφήνοντας με ομοιογένεια το υλικό και εξασφαλίζοντας έτσι τα καλύτερα αποτελέσματα και τη μέγιστη ασφάλεια έγχυσης.

ΠΡΙΝ - ΜΕΤΑ , ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

ΠΡΙΝ - ΜΕΤΑ , ΜΕ ΑΓΑΡΟΖΗ (ALGENESS®)

ΠΡΙΝ - ΜΕΤΑ , ΜΕ ΥΔΡΟΞΥΑΠΑΤΙΤΗ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ CaHA

Sharing is caring!