CARBOXY THERAPY

ΚΑΡΒΟΞΥΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πρόκειται για μια διαδικασία που περιλαμβάνει τη χορήγηση διοξειδίου του άνθρακα σε αέρια κατάσταση, το οποίο μεταφέρεται από μια ειδική πιστοποιημένη ιατρική συσκευή, υποδορίως μέσω πολύ μικρών βελόνων. Ο αριθμός των συνεδριών, διάρκειας περίπου από 5 έως 30 λεπτών, ποικίλλει ανάλογα με την παθολογία που πρέπει να αντιμετωπιστεί (κατά μέσο όρο δέκα έως δεκαπέντε συνεδρίες) και για διαρκές αποτέλεσμα, συνιστάται να επαναλαμβάνεται ο κύκλος δύο φορές το χρόνο ή να πραγματοποιούνται συνεδρίες συντήρησης σε τακτική μηνιαία βάση. Όπως οι περισσότερες ιατρικές θεραπείες, τα αποτελέσματά της είναι αισθητά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, αλλά το πρωτόκολλο πρέπει να ακολουθηθεί πιστά για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η χορήγηση του διοξειδίου του άνθρακα στον υποδόριο ιστό έχει αποδεδειγμένα πολλά ευεργετικά οφέλη όπως: η πολύ μεγάλη αύξηση οξυγόνου στους ιστούς, η ενεργοποίηση της μικροκυκλοφορίας και αύξηση της αιματικής ροής, η παραγωγή νέου κολλαγόνου, η λιπόλυση, η ενεργοποίηση του λεμφικού και φλεβικού μικροδικτύου. Εξαιτίας λοιπόν των πολλαπλών δράσεων που προκαλεί, η καρβοξυθεραπεία ενδείκνυται για τη θεραπεία των παρακάτω καταστάσεων:

1) Κυτταρίτιδα. Η καρβοξυθεραπεία δρα στην κύρια αιτία αυτής της παθολογίας. Ο μηχανισμός δράσης της, επιτρέπει την επανενεργοποίηση της μικροκυκλοφορίας και το όφελος που αποκτάται είναι πρωτίστως λειτουργικό. Το αισθητικό αποτέλεσμα θα είναι επίσης εγγυημένο, καθώς η μεγαλύτερη οξυγόνωση των ιστών και η επακόλουθη διέγερση των ινοβλαστών, καθορίζουν μια ορατή βελτίωση στην εμφάνιση του δέρματος που θα φαίνεται πιο ομαλή, πιο ήπια και συμπαγής.

2)Τοπική λιποδυστροφία. Η καρβοξυθεραπεία δρα επίσης αποτελεσματικά στο τοπικό πάχος επανενεργοποιώντας τον κυτταρικό μεταβολισμό αλλά και τα ένζυμα που είναι ικανά να διαλύσουν και να επαναπορροφήσουν το λιπώδη ιστό. Με μια φυσική ουσία όπως το διοξείδιο του άνθρακα είναι επομένως δυνατό να επιτευχθούν αποτελέσματα ακόμη και στις πιο δύσκολες ατέλειες.

3) Αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ. Αυτό επιτυγχάνεται διότι η υποδόρια χορήγηση του διοξειδίου του άνθρακα προκαλεί μια διάταση και άμεση επαναφορά του δέρματος το οποίο με τη σειρά του διεγείρει κυτταρικές διαδικασίες με αποτέλεσμα τη σταδιακή αλλά αισθητή βελτίωση της χαλάρωσης αλλά και τη διόρθωση των ρυτίδων στο πρόσωπο το λαιμό και το ντεκολτέ.

4) Βελτίωση των μαύρων κύκλων και των ρυτίδων της περιοφθαλμικής περιοχής. Λόγω της μεγάλης αύξησης του οξυγόνου στους ιστούς, αλλά και της βελτιωμένης αιματικής ροής βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία της περιοχής και έτσι μειώνονται κατά πολύ οι μαύροι κύκλοι και οι επιφανειακές ρυτίδες στα βλέφαρα. Απαιτούνται γύρω στις πέντε συνεδρίες με μεσοδιάστημα μία εβδομάδα.

5) Φλεβική και λεμφική ανεπάρκεια Το διοξείδιο του άνθρακα επανενεργοποιεί τη φλεβική και λεμφική μικροκυκλοφορία και για το λόγο αυτό η θεραπεία ενδείκνυται σε περιπτώσεις φλεβικής στάσης, κατακράτησης νερού, οίδημα των κάτω άκρων και χρόνιων μακρο και μικροαγγειακών παθήσεων.

Sharing is caring!